Podcast | 66 minuten luisteren

De lege kamer tussen participatie en inspraak

Paul Roncken | 25 april 2019

Interbellum gesprek met prof. dr. Noelle Aarts, een Nederlands deskundige op het gebied van conflict, onderhandeling en communicatie, Instituut voor Science in Society (ISiS), Radboud Universiteit Nijmegen.

Waarom is participatie ook alweer nodig en wat is de kwaliteit van participatie in recente voorbeelden? Wat zijn belangrijke voorwaarden voor een effectief participatieproces? En hoe moet de communicatie binnen participatieprocessen worden ingericht? Wat is de rol van social media? Staat de provincie iets te wachten of mag ze meer op afstand blijven van burgers?.

beluister de podcast

Blog

Interviews, commentaar en bespiegelingen. Over burgerschap, democratie en participatie.

Artikel

Burgerbetrokkenheid bij Omgevingsvisies

Hoe gaat de overheid samen met burgers en bedrijven de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren? Dat zal een proces van vallen en opstaan zijn. Het lijkt daarom zinvol om concrete voorbeelden met elkaar te delen.

lees het artikel

Podcast

De lege kamer tussen participatie en inspraak

Interbellum gesprek met prof. dr. Noelle Aarts, een Nederlandse deskundige op het gebied van conflict, onderhandeling en communicatie. Waarom is participatie ook alweer nodig en wat is de kwaliteit van participatie in recente voorbeelden

beluister de podcast

Je bent in goed gezelschap

Samen met onze partners en opdrachtgevers zorgen we ervoor dat ieder participatie traject een succes wordt.

Bekijk recente projecten